Panel klienta
Zaloguj / ZarejestrujBrak produktów
Zmęczeni napakowanym chemią i konserwantami jedzeniem, od którego pękają półki sklepowe lokalnych marketów? Kochasz smak w boczku, szynki, łososia lub dziczyzny smagniętej dymem z własnego ogrodu? Mamy rozwiązanie - własna wędzarnia ogrodowa! Wędzenie to znany z dziada pradziada proces konserwacji żywności. Korzystając ze sprawdzonej, tradycyjnej metody masz możliwość nadania unikalnego smaku oraz aromatu mięsiwu, rybom lub serom. Wszystko w sposób naturalny, wyłącznie z udziałem dymu. W zależności od tego, czy zastosujemy do wędzenia drewno bukowe, olchowe czy dębowe, możemy spodziewać się innego aromatu oraz barwy naszych potraw. Długotrwałe działanie dymu dostatecznie oczyści je z bakterii i grzybów. W zależności od preferencji oraz oczekiwanego efektu można wędzić na zimno (do 22°C), na ciepło (40°C), a także na gorąco ( 90°C).